ELADÓ 211 km – Segítsünk Máténak a gyógyulásban2023-ban egy kisebb csapat úgy határozott, hogy részt vesz az UltraBalaton futáson, ahol váltóban teljesítik a 211 km-es távot.

A futás szeretete mellett mindenki számára fontos, hogy jó ügyeket támogasson. Miután Máté történetet megismertük, ezért úgy döntött a csapat, hogy a eladja az általuk lefutott km-ket, és a befolyt összeget Máté gyógyulására ajánlják fel.

Részletek:

– 1 km-nek az árát 1.500 Ft-ban határoztuk meg
– A km-ket megtudod vásárolni egy utalással.

Az átutaláshoz kapcsolódó információk:

– Bankszámlaszám tulajdonosa: Bakcsó Természetjáró, Természetvédő, Kulturális és Szabadidősport Egyesület
– Bankszámlaszám: 11738235 – 21439652
– Közleménybe írd be: „ADOMÁNY”, illetve hány km-t vásárolsz.

Már 50 km-t megvásároltak!

Máté situs inversus totalis betegséggel küzd, másnéven tükörgyermek.

Hogy ez mit is jelent?

Máténak az ellentétes oldalon van a szíve, a mája és a gyomorhólyagja. Ezentúl 1 vesével és 2 léppel rendelkezik, valamint egy nyaki és héti félcsigolyája van egy megrövidült nyakcsigolyával.

Hogyan is néz ki Máté és családja élete?

A megrövidült nyakcsigolya egy jobbra tartást okozott a fejénél, ami miatt Kazincbarcikára kell járniuk gyógytornára, amelynek anyagi vonzata van. A gerinc csigolyák miatt pedig Debrecenbe járnak, folyamatos megfigyelésre, mivel egy hirtelen növekedési ugrás előidézhet egy második gerincgörbületet, amelyet meg kell műteni.

Máté mivel egy vesével rendelkezik Budapestre jár a Panoráma Poliklinikagyermek nephrológia vizsgálatra. Amely előtt egy laborvizsgálaton és egy hasi ultrahangon kell átesnie. Az utóbbit a MacroKlinikán végzik, ahol a vizsgálatot a szülőknek kell finanszíroznia.

Máténak továbbá tavaly ősszel kialakult egy szívenzim problémája is, amely azt jelenti, hogy az enzimek felső határértéka 500, míg Máté értékei 3956-ra kiugrottak. Ez az érték olyan magas, hogy Máté szíve bármikor megállhat és meghalhat. Mind ezek mellett, van egy bőrbetegsége, amely speciális fürdetőt és testápolót igényel.

Milyen Máté gyerekkora?

Máté sajnos nem élheti a szokványos gyermekek életét, hiszen küzdő sportokat és labdajátékokat nem játszhat, mivel óvnia kell az egyetlen veséjét, amelyet folyamatosan ellenőríznek, hogy a testével együtt megfelelő ütemben nő-e

Eladott km-k

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük